• Novinky

            • Oznámenie

            • Vážení rodičia,

              z technických príčin dnes školská jedáleň nie je v prevádzke. Pre žiakov 1. - 4. ročníka sa zabezpečí suchá strava. 

              Za pochopenie ďakujem. 

              PhDr. Róbert Berta, MBA - riaditeľ školy 

            • Deň environmentálnych aktivít

            • Prostredníctvom hravých environmentálnych aktivít sme pripomenuli dôležitosť ochrany životného prostredia. Životné prostredie, jej ochrana a starostlivosť je pre nás vždy prioritnou témou. Svoje vedomosti dokázali žiaci využiť pri týchto činnostiach:

              -          usporiadanie farebných vôd

              -          poznávanie modrých kvetov

              -          sadenie kvetov do ulít

              -          tvorba vodnej kvapky z krepového papiera,

              -          hľadanie niečoho modrého, dokonale rovného  zo zeme, spod zeme, z vody

              -          funkcia machu v prírode

              -          význam separácie odpadu

              -          následky nezodpovedného narábania s odpadom

              -          význam podzemných akviferov (podzemných zvodnencov), ktorých rozloha presahuje hranice štátov

              -          znečisťovanie podzemných vôd odpadovou vodou a poľnohospodárskou výrobou

              Na stanovištiach aktivity prezentovali vybraní žiaci zo 7.,8. a 9.ročníka.

              Zážitkové vzdelávanie cez environmentálne aktivity buduje u žiakov pozitívny vzťah k životnému prostrediu. Ďakujeme za ich aktívny prístup!

              Text: PaedDr. Ildikó Pribulová Daková, RNDr. Iveta Slovinská

              Foto: Kristián Bók

            • Okresné kolo súťaže Mladý záchranár

            • Okresné kolo súťaže Mladý záchranár sa konalo v Trebišove. Pripravovali sa na to žiaci Miriam Bagosová z 5.B, Vivien Šaffová z 5. B a Zachariáš Attila Illéš z 5. A . Na súťaž ich pripravovala pani učiteľka I. Tóthová. V prvej časti žiaci predvádzali obväzovú techniku a za tým nasledovala ústna skúška. V rámci ústnej skúšky dostali otázky zo zdravovedy a dopravnej výchovy. Na cvičnom modeli mali predvádzať aj resuscitáciu raneného. Žiakom sa súťaž veľmi páčila a sú radi, že získané vedomosti budú môcť využiť aj v reálnom živote. 

              Text a foto: Mgr. Ildikó Tóthová

            • Výtvarná súťaž

            • Slovenský zväz záhradkárov v Trebišove tento školský rok organizoval výtvarnú súťaž na tému:„ Prekrásna záhrada“ . Do 31. marca 2024 mohli žiaci základných škôl poslať svoje výtvarné práce na danú tému. Aj naši žiaci sa zapojili do tejto súťaže. Líza Fedorová z 5.B triedy a Kristína Bertová z 3.B vyhrali prekrásne 1. miesto  a Juraj Sopko zo 4.B triedy sa umiestnil na 2. mieste. Za umiestnenia získali prekrásne darčeky. Na súťaž ich pripravovala pani uč. Mgr. Ildikó Tóthová a pani vychovávateľka Eva Királyová. Súťažiacim srdečne blahoželáme a výhercom prajeme veľa úspechov do ďalšieho kola, ktoré sa bude konať v Bratislave.

              Text: Mgr. Ildikó Tóthová

              Foto: Kristián Bók

            • Oznámenie

            • Vážení rodičia.

              Dnes na školský email sme dostali správu, že v areáli školy sa nachádza bomba. Hneď sme kontaktovali políciu a okamžite boli deti evakuované do bezpečia a následne bola skontrolovaná celá budova školy vrátane školskej jedálne. Podľa dostupných informácií z médií sa falošné bombové hlásenia vyskytli na celom území Slovenska v základných a materských školách.

              Výchovno- vzdelávací proces bol obnovený, naďalej funguje školská jedáleň a školský klub detí. Zajtra - 8. mája je štátny sviatok. Vyučovanie bude pokračovať 9. mája 2024 (štvrtok).

              S pozdravom

              PhDr. Róbert Berta, MBA – riaditeľ školy

            • Plavecký výcvik

            • V dňoch 29. 4. 2024 – 3. 5. 2024 sa 41 žiakov 3. ročníka zúčastnilo plaveckého výcviku, ktorý bol realizovaný v Thermal Šírava SPA RESORT. Žiaci cestovali každé ráno s plným nasadením a v očakávaní, čo nové sa v ten daný deň naučia. Naši odhodlaní bojovníci boli pripravení pustiť sa do náročných začiatkov plávania a tí, ktorým to išlo veľmi dobre, pokračovali v zdokonaľovaní plaveckých techník a zručností. Všetci si preverili svoje plavecké zdatnosti, vytrvalosť a tešili sa z pohybu vo vode. Posledný deň každý žiak, ktorý preplával šírku bazéna, získal „mokré vysvedčenie“. Milí tretiaci, sme na Vás veľmi pyšní, všetci ste úspešne zvládli celý výcvik.

              Text: Mgr. Dana Hudáková

              Foto: Mgr. Silvia Kiššová

            • Krajské kolo dejepisnej olympiády v kategórii E

            • Dňa 19. 4. 2024 sa priestoroch Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach konalo krajské kolo Dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentoval žiak VII. A triedy Tomáš Pataki, ktorý bol opäť úspešným riešiteľom. Srdečne mu blahoželáme!

              Text a foto: PhDr. Tímea Dajková

            • Choroba špinavých rúk – prednáška

            • Dňa 29. apríla 2024 sa uskutočnila prednáška RÚVZ na tému „Choroba špinavých rúk“. Prednášku viedla pani MUDr. Terézia Konevičová. Žiaci sa dozvedeli množstvo dôležitých informácií týkajúce sa danej témy. Pani doktorka upozornila na to, že dôkladné umývanie rúk je účinným prostriedkom ochrany zdravia, môže zabrániť vzniku a šíreniu rôznych infekcií. Prednáška žiakov mimoriadne zaujala.

              Text: Mgr. Ildikó Tóthová

              Foto: Kristián Bók