• Novinky

            • Oznámenie

            • Riaditeľstvo Základnej školy v Kráľovskom Chlmci Vám týmto oznamuje, že od 25. 8. 2020 do 28. 8. 2020 vypláca preplatky stravného za školský rok 2019/2020 v čase od 830 hod. do 1400 hod. v budove ŠJ pri ZŠ na ulici Kazinczyho. Zároveň Vám oznamujeme, že zápisné lístky na školský rok 2020/21 nájdete tu.

            • Poďakovanie za školský rok 2019/2020

            • Vážení rodičia,

              Škola a rodina sa v čase mimoriadnej situácie ukázali, ako dvaja nerozluční partneri. Všetci sme prešli náročným obdobím ,,korony“, obdobím  napätia, zmien, zásahov do života, o ktorých nikto dopredu nevedel, ako dlho  budú trvať.

              Za to, že sme to statočne zvládli, za to, že sme boli disciplinovaní, za to všetko, čím sme doteraz so vzájomnou úctou, pokorou a bez paniky prešli, za to Vám vyslovujeme poďakovanie.          

              Obdobie pandémie koronavírusu si všetci budeme pamätať ako obdobie obmedzení, strachu a sociálnej izolácie. Na druhej strane nám toto obdobie umožnilo prejaviť svoju vzájomnú solidaritu a zodpovednosť voči sebe a ostatným.

              Milí rodičia, chceme sa Vám poďakovať aj  za aktívnu spoluprácu a podporu, ktorú ste preukázali k pedagógom počas obdobia dištančného vzdelávania. Spolu  so školou ste vytvárali spoločnú hodnotu, ktorá je pre nás všetkých neprehliadnuteľná.

              Poďakovanie si zaslúžia aj žiaci  za to, že tento náročný čas  nevnímali ako mimoriadne prázdniny, ale ako výzvu prekročiť vlastné limity a naučiť sa spolupracovať aj na diaľku do takej miery, do akej sa to v ich domácnostiach podarilo.

              Krásne slnečné a pokojné leto Vám všetkým prajeme.  Dovidenia  v novom školskom roku 2020/2021.

               

              PhDr. Róbert Berta, MBA

              riaditeľ školy 

            • Organizácia vyučovania k 15. 06. 2020 a 22. 06. 2020

            • Vážení rodičia,

              riaditeľstvo školy oznamuje, že  na základe rozhodnutia MŠVV a Š SR zo dňa 9. júna 2020 základná škola upravuje organizáciu školského vyučovania a výchovnej činnosti ŠKD pre nástup žiakov 1.-5.ročníka k 15.6.2020 a pre nástup žiakov 6.-9.ročníka k 22.6.2020 .

               

              I. Organizácia vyučovania k 15.06.2020

              Pri organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu škola zabezpečí všetky možné  personálne, materiálne, priestorové možnosti a aktuálnu hygienicko-epidemiologickú situáciu.

              Žiaci jednotlivých ročníkov budú vstupovať do školy cez Hlavný vchod.                         

              Žiakom, ktorí sa zúčastnia vyučovania, bude podľa záujmu poskytnutá strava v školskej jedálni bežnou formou. Škola poskytuje diétne stravovanie podľa záujmu.

              Účasť žiakov na vyučovaní je dobrovoľná. Ak má zákonný zástupca obavy o zdravie svojho dieťaťa, nemusí sa žiak vyučovania zúčastňovať, pokračuje v dištančnej forme vzdelávania.

              Ranný zdravotný filter, ranné meranie teploty žiakov bude realizované povereným zamestnancom, bezdotykovým teplomerom pri vstupe do základnej školy.

              Ak sa žiak z akéhokoľvek dôvodu nezúčastní vyučovania, zákonný zástupca musí túto skutočnosť oznámiť telefonicky triednemu učiteľovi.

              V prípade, že pedagogický zamestnanec zaznamená u žiaka  podozrenie na prenosné ochorenie, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného triedneho učiteľa, riaditeľa školy a zákonného zástupcu.

              Zákonnému zástupcovi nebude umožnené vstupovať do priestorov školy a jej vrátnice.

              Zákonný zástupca, ktorý príde pre dieťa nevstupuje do priestorov školy, čaká ho pred  hlavným vchodom.

               

              II. Organizácia vyučovania k 22.06.2020

              Výchovno- vzdelávací proces bude prebiehať  pre žiakov

              1.-4.ročníka podľa riadneho rozvrhu hodín v dňoch 22.6. – 23.6.2020.

              24.06. – 29.06.2020 – triednické hodiny v čase 1.- 4. vyučovacej hodiny pod vedením tr. učiteľa

              25.06. – 26.06.2020 - odovzdávanie učebníc

              5.-9. ročníka podľa riadneho rozvrhu hodín v dňoch 22.6. – 23.6.2020, vyučovanie končí 6.vyučovacou hodinou

              24.06. – 29.06.2020 – triednické hodiny v čase 1.- 5. vyučovacej hodiny pod vedením tr. učiteľa

              24.06. – 26. 06.2020 – odovzdávanie a preberanie učebníc                          

              Klasifikačná pedagogická rada sa uskutoční dňa 24.06.2020 o 13,30 hod.

              Žiaci jednotlivých ročníkov budú vstupovať do školy cez Hlavný vchod.            

              Žiakom, ktorí sa zúčastnia vyučovania, bude podľa záujmu poskytnutá strava v školskej jedálni bežnou formou.  Záujem o stravovanie je možné nahlásiť  telefonicky vedúcej školskej jedálne na tel. čísle 0919 169 590 najneskôr do 19.06.2020 do 8,00 hod.  Škola poskytuje diétne stravovanie podľa záujmu.

              Školské stravovanie  bude zabezpečené za prítomnosti dozorkonajúcich učiteľov, ktorí dohliadnu na pravidelnú dezinfekciu rúk pred vstupom do školskej jedálne.

              Účasť žiakov na vyučovaní je dobrovoľná. Ak má zákonný zástupca obavy o zdravie svojho dieťaťa, nemusí sa žiak vyučovania zúčastňovať, pokračuje v dištančnej forme vzdelávania.

              Ranný zdravotný filter, ranné meranie teploty žiakov bude realizované povereným zamestnancom, bezdotykovým teplomerom pri vstupe do základnej školy.

              Ak sa žiak z akéhokoľvek dôvodu nezúčastní vyučovania, zákonný zástupca musí túto skutočnosť oznámiť telefonicky triednemu učiteľovi.

              V prípade, že pedagogický zamestnanec zaznamená u žiaka  podozrenie na prenosné ochorenie, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného triedneho učiteľa, riaditeľa školy a zákonného zástupcu.

              Zákonnému zástupcovi nebude umožnené vstupovať do priestorov školy a jej vrátnice. Zákonný zástupca, ktorý príde pre dieťa nevstupuje do priestorov školy, čaká ho pred  hlavným vchodom.

               

              V Kráľovskom Chlmci, 15.06.2020                                                

              PhDr. Róbert Berta, MBA

              riaditeľ školy

            • Oznámenie

            • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania do konca školského roku 2019 / 2020 v ZŠ, Kossutha 56,  Kráľovský Chlmec

               

              Vážení rodičia žiakov 1.- 5.ročníka !

              Riaditeľstvo Základnej školy, L. Kossutha 56, Kráľovský Chlmec oznamuje, že na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR a zriaďovateľa mesta Kráľovský Chlmec otvára prevádzku v 1. - 5. ročníku a to od 1. júna 2020. Základná škola začne s obnovou školského vyučovania a výchovnej činnosti ŠKD. Prevádzka školy sa bude realizovať za dodržiavania prísnych hygienických, epidemiologických a bezpečnostných pravidiel.

              Predkladáme Vám informáciu o zabezpečení organizácie výchovy a vzdelávania a vyzývame rodičov k dôslednému dodržiavaniu nasledovných pokynov.

               

              Výchovno- vzdelávací proces

              bude prebiehať od 01.06.2020 pre žiakov 1.- 5. ročníka. Pri organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu škola zabezpečí všetky možné personálne, materiálne, priestorové možnosti na aktuálnu hygienicko-epidemiologickú situáciu.

               Metódy a obsah vzdelávacích a záujmových činností budú prispôsobené zloženiu konkrétnej skupiny, vzhľadom na vek žiakov a úroveň ich vedomostí, znalostí a zručností.

              Obsah a formu všetkých vzdelávacích a záujmových činností si zvolia vyučujúci tak, aby boli zaistené hygienicko – epidemiologické opatrenia. Každý vyučujúci odovzdá na začiatku týždňa ped. zástupcovi vypracovaný rozvrh hodín.

               

              Výchovno-vzdelávací proces (VVP) bude prebiehať 1. týždeň:

              1. ročník  od 8:00 – 11:20 hod.

              2. ročník  od 8:00 – 11:30 hod.

              3. ročník  od 8:00 – 12:30  hod.

              4. a 5. ročník  od 8:00 – 12:45 hod.

              .

              Účasť žiakov na vyučovaní je dobrovoľná. Ak má zákonný zástupca obavy o zdravie svojho dieťaťa, nemusí sa žiak vyučovania zúčastňovať, pokračuje v dištančnej forme vzdelávania.

              Žiaci budú zaradení do skupín s max. počtom 20 žiakov, každú skupinu bude vyučovať triedna učiteľka, v 5. ročníku pán učiteľ a sociálna pedagogička. V skupinách môžu byť spolu aj žiaci, ktorí pred mimoriadnym prerušením prevádzky školy neboli v spoločnej triede.

              Vytvorená skupina sa nebude v priebehu dňa a týždňa meniť, aj keď počet žiakov klesne, nebude dochádzať k migrácií žiakov medzi jednotlivými skupinami. Skupina sa môže zmeniť len na začiatku nasledujúceho týždňa.

               

              Žiaci jednotlivých ročníkov budú mať vyhradený čas na príchod do školy:

               

              Hlavný vchod pravá strana: ročníky 1., 2. a 3. od 07:00 do 08:00 hod.

              Hlavný vchod ľavá strana: ročníky 4. a 5. od 07:15 do 08:00 hod.

               

              Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a žiaci riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.  Žiak prichádza do školy a odchádza zo školy len s rodičom, prípadne s inou osobou žijúcou v spoločnej domácnosti. Zákonnému zástupcovi školy nebude umožnené vstupovať do priestorov školy a jej vrátnice.

              Ranný zdravotný filter

              Ranný zdravotný systém ( od 7:00 do 8:00 hod.) budú vykonávať  zamestnanci školy.  Zabezpečia ranné meranie teploty žiakov bezkontaktným teplomerom a dozrú, aby žiak aplikoval na ruky dezinfekčný gél. Po absolvovaní nariadených krokov v rannom filtri sa žiak presúva do svojej triedy.

              Nikto s príznakmi dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom COVID – 19 ( zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestoru základnej školy.

              Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.  Vyhlásenie rodiča.docx

              Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch školy, kde prebieha výchovno – vzdelávací proces. V miestnosti, v ktorej sa zdržuje skupina nemusí mať žiak rúško. Musí byť zabezpečené časté a intenzívne vetranie.

              ŠKD

              Pobyt vonku

              Na odporúčanie budeme organizovať aktivity tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy, alebo mimo neho podľa podmienok. V externom prostredí sa budú vykonávať aj telesno-výchovné aktivity. Podľa miestnych podmienok sa skupiny žiakov vonku budú intervalovo striedať a určí sa časový a priestorový harmonogram. Vychovávateľky budú dbať pri výbere aktivít na zdravie a bezpečnosť detí.

              Výchovno–vzdelávacia činnosť v ŠKD potrvá do 16:00 hod.

               

              Stravovanie

              Žiakom, ktorí sa zúčastnia vyučovania, bude podľa záujmu poskytnutá strava v školskej jedálni bežnou formou. Školské stravovanie bude zabezpečené podľa časového harmonogramu v rozpätí: od 11:00 hod. – 14:00 hod. aj so zabezpečením povinnej pravidelnej dezinfekcie len spoločne v skupinách. Rodičovi nebude možné vstupovať do priestorov školskej jedálne. V prípade prihlásenia na stravu a odhlásenia zo stravy  kontaktujte telefonicky vedúcu ŠJ na tel. čísle: 0919 169 590.

               

              Ostatné pokyny

              Škola žiakovi neumožní zúčastniť sa VVP v prípade:

              • nedodržanie určeného času príchodu,
              • pri príznakoch akéhokoľvek ochorenia (kýchanie, kašľanie, zvýšená teplota nad 37°C a pod.)
              • ak žiak nebude mať každý deň so sebou 2ks ochranné rúška,  jednorazové hygienické vreckovky a fľašu s vodou označenú svojím menom.

              Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID – 19, je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID – 19 informuje príslušného pedagóga a ten urýchlene podá informácie vedeniu školy.

              Ak sa žiak z akéhokoľvek dôvodu nezúčastní vyučovania, zákonný zástupca musí túto skutočnosť oznámiť telefonicky triednej učiteľke.

               

              Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola žiakovi nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiak zo školy vylúčený.

               

              Škola pristupuje k hore uvedeným opatreniam z dôvodu zabezpečenia ochrany pred komunitným šírením ochorenia COVID - 19 v základnej škole.

               

              V Kráľovskom Chlmci, 28.05.2020                            PhDr. Róbert Berta, MBA

                                                                                                              riaditeľ školy

            • Oznámenie

            • Vážení rodičia,

              Od 1. júna je nástup žiakov 1. - 5. ročníka do školy dobrovoľný, podľa rozhodnutia rodičov po zvážení svojich možností a okolností.

              Aby sme vedeli patrične a dôsledne zabezpečiť prevádzku školy, aby boli vaše deti a aj my učitelia pripravení na zvládnutie tohto obdobia a situácie so zreteľom na všetky hygienicko-epidemiologické požiadavky, žiadame vás o súčinnosť a spoluprácu.

              Plánovaný režim dňa

              •  1. júna pri nástupe zákonný zástupca predkladá poverenému pedag. zamestnancovi pri vchode do budovy písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. / TLAČIVO - Vyhlásenie rodiča.pdf    Vyhlásenie rodiča.docx  /.

              Pri nástupe do školy, ale aj priebežne počas dochádzky do školy, ak je  u žiaka  podozrenie na ochorenie /COVID, chrípka, alergia, kašeľ,...../ je nutné bezodkladne o tejto situácii informovať príslušného triedneho učiteľa. Za takýchto podmienok je dieťa vylúčené zo školy.

              • Príchod žiakov do školy.

              Doprovod môže žiaka odprevadiť len pred hlavný vchod budovu školy. Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do ZŠ a pri odchode žiaka zo ZŠ / nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk/.

              Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň 2 rúška a papierové jednorázové vreckovky.

              Dieťa vstupuje do budovy samostatne. V budove školy je zabezpečený dozor, ktorý dohliadne na odloženie vecí do šatne, prezutie a presun do tried podľa epidemiologických pravidiel/ odstupy, dezinfekcia rúk/.

              •  V triedach s počtom maximálne 20 žiakov budú prebiehať činnosti podľa určeného rozvrhu. Nakoľko je súčasná situácia veľmi špecifická / dobrovoľný nástup do školy/, neumožňuje nám pracovať a plniť školský vzdelávací program štandardným spôsobom. Činnosti v triedach budú zamerané na vzdelávaciu a záujmovú činnosť formou tematických blokov. So skupinou 20 žiakov v triede bude počas celého týždňa len jeden pedagóg, jedna vychovávateľka alebo asistentka. V 5. ročníku bude v triede sociálna pedagogička a asistentka. Skupiny môžu tvoriť žiaci z rôznych tried aj ročníkov. Tá istá skupina tvorí aj oddelenie v ŠKD.

              V triedach žiaci nebudú musieť mať na sebe tvárové rúška. V momente opustenia priestorov triedy si musia rúška nasadiť / toalety, jedáleň, chodby.../.

              Organizácia činnosti bude v blokoch, nie ako klasické vyučovacie hodiny.

              Obed

              Stravovanie zabezpečuje naša školská jedáleň len pre žiakov fyzicky prítomných v škole. Žiaci v skupinách sa podľa určeného časového rozvrhu presunú do školskej jedálne na obed tak, aby sa s ostatnými skupinami nepremiešavali.

              Zvážte okolnosti, svoje možnosti a rozhodnite sa správne!

              Sledujte našu školskú webovú stránku. Po spracovaní informácií od rodičov o presných počtoch žiakov upresníme celý postup a režim fungovania školy.

               

              PhDr. Róbert Berta, MBA - riaditeľ školy

               

            • Oznámenie

            • Vážení rodičia. 

              Riaditeľstvo školy si Vás dovoľuje požiadať o vyplnenie dotazníka:

              - záujem o dochádzku do školy pre žiakov 1.-5.roč.  

              - záujem o  školský klub detí pre žiakov 1.-4.roč.

              - záujem o školské stravovanie 

              Dotazník  je potrebné vyplniť za každé dieťa jednotlivo a to  v termíne :

               20.05.2020  -  22.05.2020

              Vyplnený dotazník  zašlite na mailovú  adresu školy (riaditel.zs@pobox.sk).

               

              Ďakujeme za spoluprácu!

            • KLASIFIKÁCIA ŽIAKOV v II. polroku školského roka 2019/2020

            • Na základe rozhodnutia pedagogickej rady oznamujem žiakom a ich zákonným zástupcom, že:

              Žiaci 1. ročníka budú hodnotení slovne.

              V II. polroku školského roka 2019/2020 nebudú žiaci 2. – 9. ročníka klasifikovaní v predmetoch:

              • náboženská výchova,
              • etická výchova,
              • hudobná výchova,
              • výtvarná výchova,
              • telesná a športová výchova,
              • technika,
              • pracovné vyučovanie.
              • regionálna výchova

              V špeciálnej triede nebudú žiaci klasifikovaní v predmetoch:

              • náboženská výchova,
              • etická výchova,
              • hudobná výchova,
              • výtvarná výchova,
              • telesná a športová výchova,
              • technika,
              • pracovné vyučovanie.
              • občianska náuka
              • rozvoj čitateľskej gramotnosti

              Na vysvedčení namiesto známky budú mať uvedené  absolvoval/a.

              V ostatných vyučovacích predmetoch budú žiaci klasifikovaní.

              Pri záverečnom hodnotení budú učitelia vychádzať zo vzdelávacích výsledkov žiakov do času prerušenia vyučovania, prihliadať na osobitosti, možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania v školách.

               

              PhDr. Róbert Berta, MBA - riaditeľ školy