• Novinky

            • Oznámenie

            • Vážení rodičia,

              Na Základnej škole na ul. L. Kossutha sa začali rekonštrukčné stavebné práce, ktoré svojim spôsobom ovplyvnia chod školy. Z tohto dôvodu sa na dobu neurčitú (cca. do konca októbra) uzatvárajú obe dolné parkoviská.

              Preto Vás žiadame o súdržnosť a trpezlivosť s parkovaním, ktoré bude možné len na ul. L. Kossutha (hlavný ťah pred školou) a na ul. Kazinczyho (pri školskej jedálni). Vzhľadom na blížiaci sa začiatok školského roka 2022/2023 bude vstup pre žiakov ZŠ na ul. Kazinczyho.

              Slávnostné otvorenie školského roka pre žiakov 1. ročníka bude dňa 05. 09. 2022 o 08:00 hod. na školskom dvore.  Pre žiakov 2. - 9. ročníka sa otvorenie začína o 09:00 hod.

              Za pochopenie Vám  ďakujem

               

              PhDr. Róbert Berta, MBA - riaditeľ školy

            • Oznámenie

            • Vážení rodičia

              Riaditeľstvo školy Vám oznamuje, že v dňoch 30.08.2022 (utorok) a 31.08.2022 (streda) si môžete prevziať sady antigénových samotestov na domáce použitie v čase:

              - od 8:00 hod. do 11:00 hod. na chodbe prízemie (únikový východ pavilón A)

              - od 13:00 hod. do 15:00 hod. na chodbe prízemie (únikový východ pavilón A)

              POZOR:

              Sady môže prevziať iba zákonný zástupca žiaka, ktorý nahlásil škole svoj záujem. Žiadame rodičov aby si antigénové testy kvôli zhoršenej epidemiologickej situácii vyzdvihli v stanovených dňoch.

              Po uvedenom termíne sa testy rodičom nebudú vydávať

               

              PhDr. Róbert Berta, MBA - riaditeľ školy

            • Denný karate tábor Ninjov 2022

            • Aj tento rok Heiwa Dojo (klub tradičného karate a kobudo) zorganizovalo v našom meste denný karate tábor Ninjov. Viac ako 25 detí zažilo každý deň bohatý program plný športu, hier, kreatívneho tvorenia a zábavy. Denne mali deti tréningy karate a kobudo, ale vyskúšali si aj iné športy ako hokej či atletiku. Dobrý športovec však má byť všestranný a preto si potrápili aj svoje hlavičky v rôznych kvízoch a našli v sebe malých umelcov v kreatívnych činnostiach (výroba ninja čeleniek, tetovaní a pod.). V stredu nás navštívili páni policajti, ktorí deťom ukázali ako sa v políciíí využivajú psy a povozili deti na policajných autách. Všetci sme si to veľmi užili. Okrem týchto aktivít museli deti nájsť v sebe aj nezlomného ducha ninju a každý deň splniť ninja výzvu, ktorá ich posúvala k ich vytúženej odmene na konci tábora. Ak predsa len nejaká výzva v ten deň malým ninjom nevyšla, nezúfali pretože vedeli, že môžu každý deň nájsť ukryté srdiečka, ktoré ich vrátili do hry a tak neúnavne hľadali po meste skryté životy. Práve pri hľadaní životov si deti upevňovali priateľstvá, keďže si navzájom pomáhali a tieto životy mohli aj niekomu, kto to potreboval darovať. V posledný deň sa všetci vybláznili na diskotéke a získali svoje zaslúžené odmeny. Ďakujeme Základnej Škole slovenskej za možnosť využiť jej priestory a reštaurácii Borostyán za chutné obedy. Taktiež ďakujeme nášmu policajnému zboru za ukážku a rodičom za občerstvenie na diskotéke. V neposlednom rade veľká vďaka patrí každému účastníkovi tábora za jeho účasť a nadšenie. Pevne verím, že si deti odniesli kopec zážitkov a budúci rok sa opäť stretneme.

              Viac informácií o možnosti trénovania karate a kobudo sa dozviete na: https://www.karate-kralovskychlmec.sk/

            • 4. ročník športovo – futbalového tábora

            • Aj v tomto roku sa od 12. júla do 16. júla 2022 uskutočnil športovo-futbalový tábor spojený so stanovačkou v prírode.

              Športový, ale aj relaxačný program priniesol žiakom nové zážitky. Mali možnosť navštíviť športovú halu J. Buzanského v Kráľovskom Chlmci, zúčastniť sa prvoligového zápasu Michalovce – Banská Bystrica. Relax sme si dopriali na kúpalisku Aqua – Maria. Navštívili nás aj príslušníci policajného zboru v Kráľovskom Chlmci, ktorí nám priblížili svoju náročnú prácu. Žiaci si mohli pozrieť pomôcky, ktoré sú k ich práci potrebné (vesty, zbrane, policajné auto).

              Nezabudnuteľná bola opekačka, ktorú pripravili žiaci a pozvali aj svojich rodičov. Samozrejme, že to všetko by sa nemohlo uskutočniť bez finančnej a materiálovej pomoci rodičov a sponzorov.

              Ďakujeme Pizzerii – Penzion Italia, Coop Jednota, Familly – Expresso, základnej škole – školský bufet. Poďakovanie patrí aj zamestnancom školy, ktorí pomohli pri zorganizovaní tábora: vychovávateľka E. Királyová, p. uč. Mgr. Cs. Dako, asistenti N. Illésová, Bc. Gy. Kasko, Cs. Kapinus a J. Máté.

              Verím tomu, že aj na budúci rok sa tento tábor uskutoční.

              Privítame Vaše nápady a návrhy, aby aj ďalší ročník tábora bol úspešný. Veď spať pod stanom a dívať sa na nočnú oblohu má svoje úžasné čaro.

               

              Vedúci tábora: Mgr. Ladislav Király